Afgelopen jaar is Kunst Loon op Zand actief bezig geweest om kunst te verzamelen en exposeren. Dit allemaal met als doel om, door middel van een kunstveiling, geld in te zamelen voor de inloophuizen van het KWF in Waalwijk en Tilburg. Hiermee wil zij laten zien dat kunst verbind en altijd kan.

Eerste geste

Op donderdag 24 maart zal de KLOZ een cheque overhandigen aan beide inloophuizen. Deze cheque is een eerste geste, een aanloop naar een groter resultaat. Een resultaat wat op 11 september bekend gaat worden. Op die datum worden kunstwerken van amateurs en (semi)professionals geveild.

Kunst kan altijd

Met dit motto hebben we in maart de activiteit ‘Kunst voor het raam’ georganiseerd. Kunstwerken werden achter de ramen van Loonse en Kaatsheuvelse woningen geëxposeerd. Coronavriendelijk konden mensen genieten in een grootse openlucht expositieruimte.
Werken van Ans MarKus, Rob van Trier, Els Smulders-Waijers, Doortje IJpelaar en vele andere aansprekende kunstenaars stonden letterlijk achter de ruiten.
Deze, en vele andere,  kunstenaars hebben allemaal werken beschikbaar gesteld om voor het goede doel te veilen. Dit heeft de gemeente Loon op Zand doen besluiten om ook een stuk uit hun collectie te schenken.

Roet in het eten

Donderdag 24  maart 2022 zou de kunstveiling plaatsvinden. Een dergelijk evenement vraagt de nodige voorbereiding. Omdat er nog veel onduidelijk is over openstellingen en invulling van de anderhalve-meter-maatregelen is besloten om de veiling te verplaatsen naar 11 september.

Cheque

Op 16 en 17 oktober 2021 konden kunstliefhebbers de te veilen kunstwerken bekijken. Toen konden mensen al bieden en waren bepaalde kunstwerken te koop. Er is toen een mooi bedrag opgehaald. Beide inloophuizen zullen een cheque ontvangen. De waarde hiervan wordt op 24 maart 2022 bekend geworden.

Bieden voor het goede doel

De nieuwe datum van de kunstveiling is 11 september 2022 en vindt plaats in “Het Klavier” in Kaatsheuvel. Meer informatie daarover volgt.
Maar u kunt nu al bieden op werken. Op www.kunstloonopzand.nl/kunstveiling staan alle werken en kunt u vooraf een bod uitbrengen.

Koop een mooi werk voor de inloophuizen van het KWF in Tilburg en Waalwijk.
Kunst doet goed
 !