Wandelaars lopen voor inloophuizen in Tilburg en Waalwijk
Zondag 17 juli 2022 was de eerste editie van ‘Wandelen Voor Anderen’. Een wandeltocht waarmee Stichting Inzet Loont geld inzamelt voor de inloophuizen in Tilburg en Waalwijk.

Wandelen voor jezelf

Wandelen is een mooie hobby, wandelen is gezond. Jong en oud kunnen deelnemen aan deze gezonde hobby waarbij je in eigen tempo kunt genieten van de omgeving en werkt aan je geestelijke en lichamelijke gezondheid.
In eerste instantie konden de wandelaars een tocht lopen van 5, 10 of 15 kilometer in de prachtige omgeving van Loon op Zand. Wandelsport kenner (en fanaat) Ad Leermakers, bekend van ‘De Nacht Van Loon’, stippelde prachtige en toegankelijke routes voor de wandelaars uit.

 

Wandelen voor anderen

Wandelen voor anderen is de eerste activiteit van Stichting Inzet Loont. Zij willen met deze bijzondere wandeltocht geld ophalen voor de inloophuizen in Tilburg en Waalwijk. Dit is broodnodig om deze inloophuizen draaiende te houden.
Wanneer als je de diagnose kanker te horen krijgt, staat de wereld plotseling op zijn kop. Niet alleen je eigen wereld, ook die van je partner, kinderen, familie en vrienden. Waar kun je dan naartoe met alle onzekerheden die op je afkomen? Een Inloophuis is een ontmoetingsplek voor iedereen die direct of indirect met kanker te maken heeft of heeft gehad. Persoonlijke aandacht, een luisterend oor, betrokkenheid van gastvrouwen en gastheren, rust en warmte vind je bij deze inloophuizen waar je helemaal jezelf kunt zijn.

Een warm begin

De eerste activiteit van de stichting kende een warm begin. De wandelaars moesten bij tropische temperaturen in de benenwagen klimmen. Daags voor de wandeltocht ontvingen alle lopers een e-mail van voorzitter Frank Tabbers om de juiste maatregelen te treffen. Dankzij de sponsoren konden de lopers voorzien worden van water en gezonde versnaperingen.
Op de route waren verschillende punten om uit te rusten en bij te komen. Met een voldaan gevoel keerden de lopers terug bij Sport- en Cultuurcentrum “De Wetering”.

Inzet Loon wil meer

Stichting Inzet Loont wil meer aantrekkelijke activiteiten organiseren om zo aandacht en geld te genereren voor beide inloophuizen. Zij denkt hierbij aan een kaarsenceremonie, creatieve activiteiten, fietstochten etc. Hiervoor is zij opzoek naar vrijwilligers. Voor meer informatie kun je contact opnemen met samen@inzetloont.nl.

Opbrengst onbekend

Op dit moment is de opbrengst van ‘Wandelen Voor Anderen’ onbekend. Dit komt omdat lopers zich ook bij het startbureau in “De Wetering” konden aanmelden. De totale opbrengst moet nog verwerkt worden. Stichting Inzet Loont wil aan het einde van het jaar een fraaie cheque overhandigen aan de inloophuizen in Tilburg en Waalwijk.

Bedankt

‘Wandelen Voor Anderen’ was niet mogelijk dankzij de inzet van talloze vrijwilligers, Ad Leermakers, Sport- en Cultuurcentrum “De Wetering”, Loon op Zand… Natuurlijk! (de Loonse centrumondernemers), Albert Heijn Kaatsheuvel, Ceelaert Consultancy en Fysio Loon op Zand.