Wandelen voor anderen

“Hoofd en lijf verbinden.”

Stichting Inzet Loont heet jullie van harte welkom mee te Wandelen-voor-Anderen. Zondagochtend 17 juli organiseren wij wandeltochten met keuze uit 3 afstanden, 5–10–15 kilometer. Jullie wandelen, samen met anderen, door de natuurlijke omgeving Gemeente Loon op Zand, gekozen tot wandelgemeente 2021. Samen bewegen en ontspannen met een maatschappelijk doel.

Want Wandelen-voor-Anderen impliceert dat we gaan wandelen voor een goed doel. Mensen die leven met kanker verdienen jullie inzet. Veel activiteiten en evenementen worden door evenveel organisaties ingezet om geld op te halen voor onderzoek tegen kanker. Heel belangrijk natuurlijk, maar onze Stichting heeft er juist voor gekozen ons in te zetten voor mensen die vandaag en morgen in gevecht zijn met hun ziekte, fysiek en mentaal. Ook jullie kennen in je eigen omgeving lotgenoten die dezelfde strijd voeren. Mensen die leven met en na kanker hebben vaak een mentale behoefte aan een tweede omgeving met een warme huiskamer, contact met lotgenoten, samen bezig met een activiteit, even de zorgen parkeren. Die plek vinden ze bij een centrum leven met en na kanker.

Onze Stichting heeft als doel fondsenwerving voor twee centra in onze regio, Tilburg en Waalwijk. Gezamenlijk verwelkomen deze centra rond de 10.000 inloopgasten per jaar voor vrije toegang tot psychosociale steun. Samen beschikken ze over ruim 100 vrijwilligers om gasten te ontvangen en de steun te bieden waar deze lotgenoten het meest baadt bij hebben. Daar is veel geld voor nodig.

Jullie zijn dan ook een belangrijke schakel in deze maatschappelijke betrokkenheid. Doe daarom mee met Wandelen-voor-Anderen, op Zondag 17 juli. Een week voor de start van de schoolvakanties even de natuur in voor een gezonde wandeling en het gevoel ervaren dat jullie inzet loont.

Wandelen voor anderen wordt mede mogelijk gemaakt door